arrow

In ons wijkgezondheidscentrum werken artsen, verpleging, kinesist, sociaal assistent, psycholoog, administratief bediende en onthaalvrijwilligers samen.

 

Het centrum werkt met een forfaitair systeem. Het centrum, het ziekenfonds en de patiënt gaan met elkaar een contract aan. Het WGC ontvangt maandelijks rechtstreeks van de mutualiteit een vast bedrag per ingeschreven patiënt.

Het contract houdt in dat de patiënt, tijdens de openingsuren, steeds naar het wgc komt voor raadplegingen bij huisarts, verpleegkundige of kinesist. Verstrekkingen bij andere huisartsen, verpleegkundigen of kinesisten, tijdens de openingsuren van het WGC, worden niet vergoed noch door mutualiteit, noch door het wijkgezondheidscentrum.

 

Wij werken binnen een duidelijk omschreven gebied. Enkel inwoners van Antwerpen Oud-Borgerhout en aanpalende straten van 2018 en 2060 kunnen zich inschrijven.

 

Alle inwoners, ongeacht hun afkomst, zijn welkom in het centrum. Het inkomen van de patiënt doet dus niet terzake.

 

Gezondheid hangt ook samen met de omgeving waarin men leeft. Daarom zal het centrum wijkgericht werken, o.m. door preventieve acties te organiseren in de wijk.

 

Het wijkgezondheidscentrum is een onafhankelijke vzw.

ON 0881.482.748      RPR Afdeling Antwerpen